MENU

06 - 53 63 35 43

Nieuws

Pokemon,wat doe je ons aan ?

  • 17
  • 07
  • 2016

Jawel, wij hebben er weer een nieuw verkeersbord bij in Nederland!

We beginnen eerst positief, wat is het toch fijn om weer zoveel kinderen en adolescenten op straat te zien.
Ook volwassenen hebben deze nieuwe rage ontdekt. Vroeger gingen we gezellig knikkeren of buskruitje spelen en nu anno 2016 gaan we gezellig met de telefoon de straat op, op zoek naar monsters.

Er is echter 1 probleem en dat is het voorbij razende verkeer (wat al uitdagend genoeg is).Zo word je geacht het verkeer in de gaten te houden en nu ook nog eens je mobiele telefoon.Helaas gaan deze twee zaken niet makkelijk samen, waardoor de echte wereld in conflict komt met de surrealistisch wereld. Met name de “echte” verkeersdeelnemers maken zich grote zorgen of zij wel gezien worden door de Pokemon spookjagers die al fietsend of wandelend op zoek zijn naar monsters.
De organisatie van de Vierdaagsefeesten gaat extra maatregelen nemen om de overlast van Pokemon-jagers tegen te gaan. Op 40 belangrijke punten worden speciale verkeersborden neergezet waarop twee mensen achter Pikachu aanlopen. De borden moeten voorkomen dat de wandelaars,feestvierders,automobilisten en Pokemon-jagers elkaar in de weg gaan zitten.

Vorige week hebben twee tieners aan den lijve ondervonden hoe gevaarlijk de nieuwe pokemon game kan zijn. Door een moment van onoplettendheid zijn de twee tieners van een klif van 17 meter hoogte gevallen. Ook is er dit weekend op twee tieners geschoten omdat zij met de Pokemon game bezig waren. Dit incident berust wel op een misverstand, maar toch loop je als gamer in het verkeer de nodige risico`s.
Het is dus afwachten wanneer er in Nederland de eerste Pokemon slachtoffers vallen.

Wees je dus bewust dat je door een leuk spel te spelen in een situatie terecht kunt komen die grote gevolgen kan hebben. Wees verstandig en stap van je fiets af ,houd automobilisten en andere verkeersdeelnemers goed in de gaten. Blijf alert op onverwachte verkeerssituaties.

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*