MENU

06 - 53 63 35 43

Nieuws

Turbotheorie. Een goed idee?

  • 01
  • 02
  • 2016

Moeite met kiezen tussen het ouderwetse theorieboek of de turbotheorie lessen? Er is de laatste tijd veel ophef ontstaan over de manier waarop theorielessen worden aangeboden. De discussie gaat over de opkomst van turbotheorie.

Wat is nu precies turbotheorie?

Rijscholen zouden gebruik maken van “trucjes” waarmee tienduizenden cursisten zonder voldoende verkeerskennis tóch kunnen slagen voor hun theorie-examen. Binnen een aantal uur wordt de theorie er bij de cursisten ingestampt. Het gaat hierbij vooral om “trucjes” en niet om kennis. Diezelfde dag nog wordt het theorie-examen bij het CBR afgenomen. Met alle gevolgen van dien.

Je hoeft geen raket-geleerde te zijn om te begrijpen dat dit niet de juiste manier is om je verkeerskennis op een goed niveau te krijgen. De theoriekennis is een belangrijk onderdeel van je rijopleiding, waar je serieus mee moet omgaan. Het is namelijk de bedoeling dat jij die kennis kan toepassen in de praktijk, waardoor je verkeerssituaties veilig kunt oplossen. Dit gaat je niet lukken wanneer je alleen maar “trucjes” aangereikt krijgt om je theorie-examen te halen. Buiten het feit dat jij je straks zelfstandig moet kunnen redden in het verkeer, ziet een examinator van het CBR tijdens het praktijkexamen heel goed of jij de verkeersregels wel kunt toepassen.

Conclusie

De malafide praktijken van een aantal rijscholen om turbotheorie aan te bieden is alleen in het eigen belang en niet in het belang van de cursist. Uiteindelijk is de kans om je praktijkexamen te halen aanzienlijk kleiner wanneer jij een turbotheorie cursus hebt gevolgd. Hierdoor is de kans op een herexamen groot met als gevolg extra rijlessen en een onnodig duur herexamen.

Er is gelukkig een goede middenweg om op een prettige, zelfstandige manier tóch je theoriekennis op een goed niveau te krijgen. Via mijn webshop is een prachtig product van Vekabest te bestellen (High-speed CBR theorie) mét examen garantie (zie voorwaarden) waarbij de cursist op een leuke en prettige manier zijn verkeerskennis op niveau kan brengen. Dit gebeurt door middel van animatiefilmpjes in combinatie met een theorieboek. De cursist krijgt een inlogcode voor de computer en heeft zo de mogelijkheid om onbeperkt oefen-examens te oefenen.

Het theorie-examen is heel goed te halen als je er maar wel serieus de tijd er voor neemt. Denk niet dat je na twee keer het boek doorlezen al een goede kans maakt. De oefen-examens zijn een goede manier om je kennis te testen en te wennen aan de manier waarop een vraag gesteld kan worden. Remy Buiting wenst je veel succes met je theorie- en praktijkexamen!

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*